طلاق به دلیل دوست نداشتن همسر ⚖️【سریع ترین راه طلاق】⚡️

طلاق به دلیل دوست نداشتن همسر در شرایطی خاص امکانپذیر است. اگر مرد همسر خود را دوست نداشته باشد بدون دلایل موجه نیز میتواند او را مطلقه کند ولی اگر زوجه از شوهر خود تنفر داشته باشد حتماً باید رضایت او را برای طلاق جلب کند یا اینکه دلایل محکمه پسندی را به دادگاه ارائه نماید. در چنین شرایطی لازم است زن از طریق طلاق خلع و مبارات مقداری از مهریه خود را به مرد ببخشد تا در مقابل اون نیز برای طلاق گرفتن از زن رضایت پیدا کند. طلاق خلع و مبارات در اصطلاح نوعی طلاق توافقی به شمار میروند که در آن زن و شوهر در خصوص تمامی تکالیف و حقوق قانونی خود به جمعبندی رسید و تصمیم به طلاق میگیرند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با سایت برترین وکیل همراه باشید.
برای مشاوره حقوقی با بهترین وکیل طلاق در تهران کلیک کنید!
طلاق خلع چیست؟
برای اینکه بتوانیم درک کاملتری از طلاق به دلیل دوست نداشتن همسر به دست آوریم، لازم است تا اندکی درباره طلاق خلع نیز بدانیم. در ماده ۱۱۴۶ قانون مدنی توضیح کاملی در خصوص طلاق خلع ارائه شده است. در طلاق خلع، زن کراهت و تنفر زیادی از مرد دارد و حاضر میشود در ازای رضایت مرد به طلاق، مالی را به او ببخشد.
در نظر داشته باشید که در اصطلاحات عامیانه از طلاق خلع با عنوان طلاق توافقی نیز یاد میشود؛ در این نوع از طلاق است که زن حاضر میشود معادل مهریه یا کمتر یا بیشتر از آن را به مرد ببخشد تا در ازای آن مرد به طلاق گرفتن راضی شود. در واقع میتوانیم بگوییم که زن به اندازهای از شوهر خود کراهت دارد که حاضر میشود از مهریه چشم پوشی کند.
دقت داشته باشید که طلاق خلع به دلیل دوست نداشتن همسر اتفاق میافتد. زن همسر خود را دوست ندارد و حاضر میشود از مهریه خود بگذرد تا فقط از او جدا شود. برای دادگاه رضایت هر دو طرف به این نوع از طلاق شرط شده است. همچنین آنها باید توافقنامه طلاق توافقی را تنظیم نموده و در اختیار دادگاه قرار دهند تا تکلیف حقوق مالی و غیر مالی آنها مشخص شود.
پرداخت مهریه بر عهده مرد است و میتوانیم بگوییم که مهر جزو مهمترین حقوق مالی زن به شمار میرود، ولی او به دلیل تنفر و دوست نداشتن همسر از آن کوتاه میآید. دقت داشته باشید که اگر مرد راضی به طلاق نباشد و حتی پس از بخشیدن مهریه نیز به این امر رضایت پیدا نکند، امکان طلاق برای زن بدون ارائه دلایل محکمه پسند وجود نخواهد داشت.

وکالت بلاعزل در طلاق به دلیل دوست نداشتن همسر
یکی از راهکارهایی که در اختیار زن قرار گرفته است تا بتواند در صورت وجود آن طلاق به دلیل دوست نداشتن همسر را تجربه کند، دریافت وکالت بلاعزل میباشد. در ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی اشاره شده که حق طلاق با مرد است و او میتواند بسته به تمایلی که دارد حق طلاق را در اختیار اشخاص دیگری از جمله همسرش نیز قرار دهد.
یعنی مرد میتواند حق طلاق را در اختیار همسرش نیز قرار دهد تا او بتواند هر زمان که اراده کرد، در محاکم قضایی حاضر شده و حتی بدون رضایت مرد نیز از او جدا شود؛ اما تجربه نشان داده است که مرد در صورتی حاضر به ارائه حق طلاق به همسر خود میشود که او نیز از حقوق مالی خود مانند مهریه صرف نظر کند.
این مسئله را در نظر بگیرید که اگر وکالت ارائه شده به همسر از طریق وکالت بلاعزل باشد، دیگر امکان فسخ قرارداد از سوی مرد وجود نخواهد داشت. همچنین اگر زن مهریه خود را برای دریافت حق طلاق به مرد نبخشیده باشد، میتواند در خلال اقامه دعاوی طلاق مهریه خود را نیز از مرد مطالبه کرده و به آن دسترسی پیدا کند.
در صورتی که زن حق طلاق را داشته باشد، قاضی پرونده از زوجه دلایل محکمه پسندی مطالبه نخواهد کرد. با در اختیار داشتن وکالت بلاعزل در طلاق است که قاضی مجاب میشود زن را مطلقه کند. حتی ممکن است مرد در جلسات دادگاه نیز حضور نداشته باشد که در چنین شرایطی طلاق غیابی از سوی دادگاه صادر خواهد شد.
طلاق مبارات به دلیل دوست نداشتن همسر
طلاق مبارات یکی از روشهای طلاق به دلیل دوست نداشتن همسر است که زوجه میتواند به آن متوسل شود و رابطه زوجیت را پایان ببخشد. در طلاق خلع اشاره کردیم که تنها زن است که از مرد کراهت دارد ولی در طلاق مبارات شاهد کراهت و تنفر دو طرفه هستیم؛ یعنی زوجین به صورت همزمان از یکدیگر تنفر داشته و مایل به پایان دادن به زندگی مشترک هستند.
باید بگوییم که طلاق مبارات نیز نوعی طلاق توافقی به شمار میرود که در آن شاهد تنفر دو طرفه هستیم. در این نوع از طلاق نیز زن میبایست معادل مهریه یا کمتر از آن را به مرد ببخشد تا رضایت او را برای جدایی و پایان دادن به رابطه زوجیت به دست آورد. مال بخشیده شده به مرد میبایست معادل مهریه یا کمتر از آن باشد و بخشیدن بیشتر از مقدار مهریه غیرقانونی است.
حسب قانون مدنی میتوانیم تعریف دقیقی از طلاق مبارات ارائه کنیم. در ماده ۱۱۴۷ قانون مدنی اشاره شده است که اگر تنفر زوجین از همدیگر به صورت متقابل وجود داشته باشد، زن میتواند معادل مهریه یا کمتر از آن را به مرد ببخشد تا او راضی به طلاق شود. در همین ماده قانونی اشاره شده که مال بخشیده شده نباید بیشتر از مقدار مهریه باشد.

طلاق عاطفی به دلیل دوست نداشتن همسر
در بخشهای قبلی مقاله به این نکته اشاره داشتیم که در طلاق خلع و مبارات زن میتواند به دلیل دوست نداشتن همسر از او جدا شود؛ اما اشاره داشتیم که اگر زن بتواند وکالت در طلاق را از مرد دریافت کند، تنها با دلایل شخصی و بدون ارائه دلایل قانونی میتواند از همسر خود جدا شده و مراحل طلاق را پشت سر بگذارد.
در طلاق شاهد این موضوع هستیم که زوجین در کنار یکدیگر زندگی میکنند؛ بدون اینکه احساسی نسبت به یکدیگر داشته باشند؛ در چنین شرایطی است که ریشههای رابطه زناشویی از میان برداشته میشود و آنها دیگر تمایلی برای جدایی از یکدیگر ندارند، هرچند به صورت قانونی نیز برای طلاق اقدام نکردهاند.
ناتوانی در حل و فصل مشکلات عاملی است که احساسات را از میان برمیدارد و باعث طلاق عاطفی و سپس طلاق شرعی و قانونی بین دو طرف میشود. در صورتی که طلاق عاطفی بین زوجین به وجود آید، آنها برای طلاق شرعی و قانونی نیز اقدام خواهند کرد؛ بنابراین اگر زن، شوهر خود را دوست نداشته باشد و طلاق عاطفی بین آنها صورت بپذیرد، میتواند او را برای جدایی رسمی ترغیب کند.
در انواع طلاق نیاز است تا زوجین آگاهی کاملی در خصوص حقوق و تکالیف خود داشته باشند. توصیه مهمی که میتوانیم در این زمینه ارائه کنیم، این است که زوجین پیش از هرگونه تصمیم گیری برای جدایی و پایان دادن به رابطه زوجیت با یکدیگر به توافق رسیده و از مشاوره حقوقی نیز بهرهمند شوند.
طلاق در صورتی که مرد همسر خود را دوست نداشته باشد
در قسمتهای قبل شرایط طلاق در صورت دوست نداشتن همسر را مورد بررسی قرار دادیم. اشاره داشتیم که اگر زن شوهر خود را دوست نداشته باشد، لازم است تا دلایل محکمه پسندی را به دادگاه ارائه کند تا با استفاده از آنها عسر و حرج او در زندگی مشترک به اثبات برسد؛ اما در صورتی که زن دلایل موجه در اختیار نداشته باشد، میبایست رضایت مرد را برای طلاق جلب نماید.
در صورتی که مرد راضی به طلاق شود، دو طرف میتوانند از طریق طلاق خلع و موارات نیز اقدام نمایند. همچنین زن میتواند وکالت در طلاق را از همسر خود دریافت نماید؛ اما گاهی ممکن است مرد از همسر خود کراهت داشته و تمایل به زندگی مشترک با او نداشته باشد؛ در این صورت اگر زن راضی به طلاق نشود، طلاق از طرف مرد اتفاق خواهد افتاد.
در ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی به صراحت اشاره شده است که مرد میتواند حتی بدون دلایل محکمه پسند و بسته به تمایل شخصی خود همسرش را طلاق بدهد؛ بنابراین میتوانیم به این نکته اشاره داشته باشیم که اگر مرد همسر خود را دوست نداشته و از او کراهت داشته باشد، در کمترین زمان ممکن میتواند همسر خود را طلاق بدهد.
اما نکته مهمی که در قانون به آن پرداخته شده، این است که مرد اگر تمایل به طلاق یک طرفه داشته باشد، حتما باید تمامی حقوق مالی زن مانند نفقه، مهریه، اجرت المثل و مانند آن را پرداخت نماید. مرد بدون تعیین و تکلیف حقوق مالی زن هرگز نخواهد توانست از او جدا شود؛ چرا که دادگاه مجوزهای لازم برای جدایی را به او نخواهد داد.
در گذشته روال کار به این صورت بود که مرد میتوانست تنها با حضور در دفترخانه همسر خود را طلاق دهد، اما در قانون جدید تغییراتی در این خصوص به وجود آمده است. اگر مرد بدون حضور در دادگاه همسر خود را طلاق دهد، مرتکب جرم شده است و با او برخورد قانونی صورت میگیرد.

سریع ترین راه طلاق به دلیل دوست نداشتن همسر
سریع ترین راه طلاق برای زن این است که رضایت مرد را برای جدایی به دست آورد. اقدام کردن از طریق طلاق توافقی میتواند در مدت زمان کمتری شما را به نتایج دلخواه در خصوص پایان دادن به رابطه زوجیت برساند. در واقع اگر زن بتواند از طریق طلاق توافقی مقداری از مهریه خود را به مرد ببخشد و او را راضی به طلاق کند، فرآیند طلاق در چند ماه به سرانجام خواهد رسید.
اما در صورتی که زن دلایل محکمه پسندی برای طلاق نداشته باشد و مرد نیز راضی به طلاق نشود، تقریبا میتوان گفت که تحت هیچ عنوان نمیتواند طلاق بگیرد. میتوانیم بگوییم که طلاق توافقی سادهترین نوع طلاق و طلاق از طرف زن پیچیدهترین نوع طلاق به شمار میرود.
اما طلاق از طرف زن در صورتی سادهتر خواهد شد که شما از وکلای کارکشته و معتبر کمک دریافت کنید. وکیل پیچ و خمهای مسیر را به طور کامل میداند و میتواند به شما راهکارهای مناسبی را معرفی نماید تا از طریق آنها برای پایان دادن به زندگی مشترک اقدام کنید. پس لازم است دریافت مشاوره حقوقی از وکلا را جدی بگیرید.
طلاق به علت تنفر امکانپذیر است؟
طلاق به علت تنفر یکی از موضوعات حقوقی مهم به شمار میرود که لازم است ابعاد مختلف آن مورد بررسی قرار گیرد. در شرایطی ممکن است که مرد از زوجه تنفر داشته باشد که در این صورت بدون هیچ گونه پیچیدگی خاصی میتواند تنها با پرداخت تمامی حقوق مالی زن و تعیین و تکلیف کردن حقوق غیرمالی او طلاق بگیرد؛ چرا که حق طلاق در قانون مدنی به مرد سپرده شده است.
اما در شرایطی ممکن است که زن از شوهر خود تنفر داشته باشد، در این صورت است که او حتما باید با مرد درباره طلاق به توافق برسد یا اینکه دلایل محکمه پسندی را به دادگاه ارائه کند. طلاق خلع و مبارات که نوعی از طلاق توافقی به شمار میرود در صورتی است که زن یا مرد از یکدیگر تنفر داشته باشند.
زن با بخشیدن و بذل کردن مهریه خود به شوهر حاضر میشود تا رضایت او را برای طلاق به دست آورد. البته حقوق مالی دیگری نیز وجود دارد که زن میتواند برای مطالبه آنها از طریق قانونی اقدام کند؛ از جمله مهمترین حقوق مالی زن به جز مهریه میتوانیم به نفقه، اجرت المثل و نحله اشاره داشته باشیم که در قانون مدنی توضیح کاملی در خصوص آنها ارائه شده است.
گاهی نیز تنفر همزمان بین مرد و زن وجود دارد؛ یعنی هر دوی آنها هیچگونه علاقهای به طرف مقابل ندارند؛ در چنین شرایطی است که طلاق مبارات پیش روی زوجین قرار میگیرد. در چنین شرایطی نیز زن حاضر میشود که مقداری از مهریه خود را به مرده ببخشد تا او را راضی به طلاق کند. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با وکلای ماهر و حرفهای مشاوره حقوقی داشته باشید.
کلام آخر
بهتر است که پیش از هرگونه تصمیم گیری درباره پایان دادن به رابطه زوجیت خود حتما مشاوره حقوقی دریافت کرده و تا آنجایی که لازم است برای سازش و صلح میان زوجین قدم مثبتی را بردارید. در این مطلب تمام تلاش خود را به کار گرفتیم تا درباره طلاق به دلیل دوست نداشتن همسر توضیحاتی را ارائه کنیم و امیدواریم که این مطالب برای شما مفید واقع شده باشند. شما کاربران گرامی هرگونه نظر یا پیشنهادی که درباره این مطلب دارید را میتوانید در قسمت دیدگاه با ما و سایر مخاطبان وب سایت حقوقی برترین وکیل به اشتراک بگذارید.