نکات حقوقی

معایب دادن حق طلاق به زن 💔 | قانون جدید حق طلاق زن ⚖️

بسیاری از افراد با این سوال مواجه می‌شوند که معایب دادن حق طلاق به زن چیست؟ باید اشاره داشته باشیم که امروزه آمار طلاق به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کرده است و با اعطای حق طلاق به زن این امکان وجود دارد که بسیاری از بانوان اقدام احساسی در این خصوص انجام داده و خود را مطلقه نمایند. گذشته از این ممکن است که مرد پس از اعطای حق طلاق به همسر خود دچار پشیمانی شود و به دلیل وکالت بلاعزل بودن نوع قرارداد نتواند آن را ابطال نماید. در این مقاله از سایت برترین وکیل، سعی می‌کنیم به مهم‌ترین مشکلات و چالش‌هایی که حق طلاق در پی دارد اشاره داشته باشیم. 

برای مشاوره حقوقی با بهترین وکیل طلاق در تهران کلیک کنید!

قانون جدید حق طلاق زن در سال 1404 

بر اساس قانون جدید حق طلاق زن باید اشاره داشته باشیم که همچنان این مرد است که حق طلاق را در اختیار دارد و می‌تواند هر زمان که اراده نمود برای مطلقه کردن به محاکم قضایی مراجعه نماید. در صورتی که مرد تمایل داشته باشد وکالت در طلاق را به همسر خود اعطا کند، می‌بایست در دفاتر ثبت اسناد رسمی حاضر شده و ضمن قراردادی اقدام به این امر نماید 

در صورتی که زن می‌خواهد حق طلاق را در اختیار داشته باشد باید مجوزهای آن را از مرد دریافت نموده و رضایت او را برای دادن حق طلاق جلب کند. در واقع زن می‌تواند با در اختیار داشتن حق طلاق هر زمان که اراده نمود در دادگاه درخواست طلاق نماید و علاوه بر مطلقه کردن خود به تمامی حقوق مالی مانند نفقه و مهریه نیز دسترسی کامل پیدا کند. 

البته این مسئله نیز وجود دارد که گاهی در ازای دریافت حق طلاق زن حاضر می‌شود مهریه یا سایر حقوق مالی یا غیر مالی خود را به مرد ببخشد و شاید همین موضوع را بتوان جزو مهم‌ترین معایب دادن حق طلاق به زن به شمار آورد. شرایطی نیز وجود دارد که بر اساس آنها زن می‌تواند حتی بدون رضایت مرد نیز از وی طلاق بگیرد؛ البته برای این کار لازم است که او دلایل محکمه پسندی را به دادگاه ارائه نماید. 

از جمله مهم‌ترین دلایل محکمه پسند می‌توانیم به اعتیاد مرد به مواد مخدر، سوء رفتار مداوم مرد با همسر خود و همچنین عقیم بودن مرد اشاره داشته باشیم؛ در چنین شرایطی زن می‌تواند عسر و حرج خود را در دادگاه به اثبات برساند و از قاضی پرونده درخواست طلاق کند، اما با در اختیار داشتن وکالت در طلاق، فرآیند پایان دادن به زندگی مشترک با سهولت بیشتری انجام می‌شود. 

معایب دادن حق طلاق به زن

احتمال اقدام احساسی زن برای طلاق از معایب دادن حق طلاق به زن 

یکی از معایب دادن حق طلاق به زن این است که این احتمال وجود دارد که زن به واسطه روحیه حساسی که در اختیار دارد با کوچک‌ترین مشکلی برای طلاق اقدام کرده و خود را مطلقه نماید. در نظر داشته باشید که اگر زن حق طلاق را در اختیار داشته باشد، می‌تواند با بروز کوچک‌ترین مشکلی در زندگی مشترک به پایان رابطه زوجیت فکر کرده و آماده طلاق شود. 

این مسئله را در نظر داشته باشید که اگر توافقی در زمان اعطای وکالت در طلاق صورت نگرفته باشد، زن می‌تواند علاوه بر طلاق گرفتن از همسر خود به مهریه و سایر حقوق مالی خود نیز دسترسی پیدا کند. همین مسئله زن را به این موضوع تشویق می‌کند که با بروز کوچک‌ترین مشکلی در رابطه زوجییت به طلاق فکر کرده و تمامی حقوق مالی خود را نیز از مرد دریافت نماید. 

روانشناسان بر این عقیده هستند که مردان در مقابل چالش‌ها و مشکلاتی که در زندگی مشترک به وجود می‌آید صبر و حوصله بیشتری دارند و کمتر به طلاق فکر می‌کنند. این در حالی است که روحیه حساس زنان به خصوص در زمانی که حق طلاق را در اختیار داشته باشند باعث می‌شود تا آمار طلاق در سطح جامعه به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کند.

معایب دادن حق طلاق به زن

ضعف در اقتدار مرد از معایب دادن حق طلاق به زن 

یکی از مهمترین حقوقی که قانون مدنی به مرد اعطا نموده، حق طلاق است؛ یعنی او می‌تواند بدون در اختیار داشتن دلایل موجه و صرفا بسته به تمایل خود برای طلاق دادن زن اقدامات لازم را انجام دهد. در مقابل زن نیز حق برخورداری از مهریه و نفقه را در اختیار دارد و اگر مرد برای طلاق اقدام کند، می‌بایست در ابتدا تمام این حقوق مالی را پرداخت نماید. 

از گذشته تا به امروز حق طلاق با مردان بوده است و بسیاری از افراد بر این عقیده هستند که دادن حق طلاق به زنان باعث می‌شود تا اقتدار مرد در زندگی مشترک زیر سوال برود. در نظر داشته باشید که زن در مواقع خاص و در شرایطی که زندگی او در سختی و مشقت بیش از حدی قرار گیرد، می‌تواند با اثبات نمودن عسر و حرج طلاق بگیرد، اما دادن حق طلاق باعث زیر سوال رفتن اقتدار مرد در زندگی خواهد شد. 

به این مسئله توجه داشته باشید که اگر زن وکالت در طلاق را در اختیار داشته باشد هر زمان که اراده کند، می‌تواند به زندگی مشترک پایان دهد و همین مسئله باعث می‌شود تا مرد اطمینان بسیار زیادی به زندگی مشترک خود با همسرش نداشته باشد. در واقع او هر لحظه تصور می‌کند که همسرش در حال ترک کردن اوست و همین مسئله می‌تواند اضطراب و استرس زیادی را برای رابطه به دنبال داشته باشد. 

اعتبار حق طلاق پس از رجوع به شوهر از معایب دادن حق طلاق به زن 

یکی از بزرگترین مشکلات دادن حق طلاق به زن این است که او می‌تواند بیشتر از یک بار از حق طلاق خود استفاده کند. این مسئله را می‌توانیم جزو مهمترین معایب دادن حق طلاق زن به شمار آوریم؛ چرا که زن اگر وکالت بلاعزل از مرد دریافت نماید، می‌تواند هر زمان که اراده کرد به دادگاه خانواده مراجعه کرده و دادخواست طلاق را تنظیم نماید. 

سپس زن می‌تواند از دادخواست خود بگذرد و به این شکل از مرد زهر چشم بگیرد و برای بارهای بعدی نیز هر زمان که خواست برای طلاق اقدامات قانونی انجام دهد. از سوی دیگر فرض کنید که خانمی با استفاده از حق طلاق از همسر خود جدا شده ولی مجددا با او ازدواج کرده است؛ در چنین شرایطی باز هم می‌تواند در شرایطی خاص از همسر خود طلاق بگیرد. 

البته در صورتی که در وکالت نامه‌هایی که برای اعطای حق طلاق تنظیم می‌شود، ذکر شود که خانم تنها برای یک بار می‌تواند از حق طلاق خود استفاده کند و دیگر نمی‌تواند مجددا از آن بهره ببرد. به هر حال برای کسب آگاهی‌های بیشتر لازم است از وکلای حرفه‌ای و مجرب مشاوره حقوقی دریافت کنید. 

معایب دادن حق طلاق به زن

اگر زن حق طلاق داشته باشد مرد می‌تواند طلاق ندهد؟

در نظر داشته باشید که هرگز نمی‌توان وکالت در طلاق را به شخص دیگری انتقال داد؛ یعنی اگر مرد به زن حق طلاق دهد تنها او می‌تواند با حضور در دادگاه از حق خود استفاده کرده و به رابطه زوجیت پایان ببخشد. بسیاری از افراد تصور می‌کنند که یکی از مشکلات دادن حق طلاق به زن این است که دیگر مرد نمی‌تواند همسر خود را طلاق دهد که چنین تصوری کاملا غلط است. 

بنابراین در پاسخ به این سوال که اگر زن حق طلاق داشته باشد مرد می‌تواند طلاق ندهد؟ باید به این مسئله اشاره داشته باشیم که اگر زنی حق طلاق را در اختیار داشته باشد و نوع حق طلاق وکالت بلاعزل باشد، دیگر پشیمان شدن مرد هیچ گونه تاثیری در فرآیند طلاق نخواهد داشت و زن هر زمان که اراده کند می‌تواند طلاق بگیرد. 

نکته قابل ذکر دیگری که باید در اینجا به آن اشاره داشته باشیم این است که اگر زن حق طلاق را از مرد دریافت کرده باشد، این مسئله به هیچ عنوان حق مرد را سلب نمی‌کند؛ یعنی خود مرد نیز می‌تواند هر زمان که خواست همسرش را طلاق دهد. بنابراین اگر زن حق طلاق را از مرد دریافت کند، مرد نیز می‌تواند این حق را برای خود حفظ کرده و از آن در دادگاه استفاده نماید. 

پشیمانی مرد از دادن حق طلاق 

باید اشاره داشته باشیم که اگر زوج وکالت در طلاق به همسر خود داده باشد، در صورت پشیمانی مرد از دادن حق طلاق می‌بایست به نوع وکالت نامه توجه ویژه داشت. در واقع اگر وکالت اعطا شده از نوع وکالت بلاعزل باشد مرد دیگر نمی‌تواند برای باطل کردن قرارداد وکالت اقدامات قانونی انجام دهد و زن هر زمان که اراده کند، می‌تواند خود را مطلقه سازد. 

اما اگر به وکالت اعطا شده مشروط باشد مرد می‌تواند با استفاده از شرایطی که در قرارداد گنجانده است برای باطل نمودن آن اقدامات قانونی را انجام دهد. نکته قابل ذکر دیگر این است که گاهی برای وکالت در طلاق زمان مشخصی در نظر گرفته می‌شود؛ در چنین شرایطی اگر مدت زمان قانونی به پایان برسد و زن اقدامی نکند عملا قرارداد باطل خواهد شد. 

در صورتی که وکالت بلاعزل در طلاق به زن داده شده باشد مرد باید با زن به توافقات کامل دست پیدا کند تا قرارداد را باطل نماید؛ در غیر این صورت پشیمانی مرد هیچگونه ثمره‌ای را برای او به دنبال نخواهد داشت و شاید همین مسئله را بتوانیم جزو مهم‌ترین معایب دادن حق طلاق به زن به شمار آوریم. 

مزایای حق طلاق برای زن چیست؟ یکی از مهمترین مزایای حق طلاق برای زن این است که دیگر نیازی به اثبات نمودن عسر و حرج خود در دادگاه و ارائه دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف زن نخواهد داشت؛ در چنین شرایطی زن حتی بدون در اختیار داشتن دلایل موجه نیز می‌تواند هر زمان که اراده نمود برای طلاق اقدام قانونی انجام دهد. 

اما گاهی زن برای به دست آوردن حق طلاق حاضر می‌شود از مهریه خود چشم پوشی کرده و یا اینکه حضانت فرزندان خود را به مرد بسپارد که این مسئله را باید جزو مهمترین معایب این امر به شمار آوریم. در این خصوص می‌توانید با یک وکیل مجرب مشاوره حقوقی کنید. 

معایب دادن حق طلاق به زن

کلام آخر 

همراهی شما مخاطبان عزیز با وب سایت برترین وکیل باعث دلگرمی کادر مجرب ما خواهد شد و امیدواریم که با مطالعه این مطلب بسیاری از مشکلات حقوقی شما برطرف شده باشد. اگر شما نیز سوال یا پیشنهادی درخصوص معایب دادن حق طلاق به زن دارید، می‌توانید آن را در قسمت دیدگاه با ما به اشتراک بگذارید.

5/5 - (1 امتیاز)

فردین ساریخانی

نویسنده و ویراستار متون ادبی، حقوقی/روزنامه نگار/عاشق کتاب، هنر، سفر و فیلم کلاسیک

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا