مجازات قمه کشی ⚖️【بررسی جرم قمه کشی در قانون جدید】⚡️

در خصوص مجازات قمه کشی لازم است به این نکته اشاره داشته باشیم که بر اساس ماده ۶۱۷ قانون مجازات اسلامی در صورتی که کسی با استفاده از قمه تظاهر و قدرت نمایی کرده و یا باعث اذیت و آزار دیگران شود و همچنین از آنها اخاذی نماید و یا اینکه با استفاده از قمه با دیگران به دعوا بپردازد، اقدام او جرم محسوب میشود. در چنین شرایطی است که برای فرد ۷۴ ضربه شلاق به عنوان مجازات در نظر گرفته خواهد شد همچنین او باید ۶ ماه تا دو سال حبس را نیز تحمل کند. اگر میخواهید اطلاعات کاملتری در این خصوص به دست آورید، به شما توصیه میکنیم که در ادامه با ما همراه باشید.
برای مشاوره حقوقی با بهترین وکیل کیفری تهران کلیک کنید!
مجازات قمه کشی چیست؟
در مجازات قمه کشی شاهد این موضوع هستیم که فرد مجرم به مجازاتهایی که قانون مجازات اسلامی برای او تعیین کرده است، محکوم میگردد. در ماده ۶۱۷ قانون مجازات اسلامی اشاره شده است که استفاده از قمه به منظور آسیب رساندن به دیگران جرم محسوب میشود و فرد مجرم در چنین شرایطی به مجازات محکوم خواهد شد.
حسب ماده ۶۱۷ قانون مجازات اسلامی اگر فردی برای قدرت نمایی، اخاذی، تهدید و یا درگیری با دیگران از قمه استفاده نماید به ۶ ماه تا دو سال حبس محکوم خواهد شد. علاوه بر این ممکن است قاضی پرونده با در نظر گرفتن جزئیات مربوط به آن فرد را به ۷۴ ضربه شلاق نیز محکوم نماید.
در واقع اگر فردی با استفاده از قمه به دیگران حمله ور شده و یا اینکه با آنها دعوا نماید و گل آویز شود، مرتکب جرم قمه کشی شده است. علاوه بر این در قانون مجازات اسلامی اشاره شده که حمل سلاحهای سرد مانند قمه، شمشیر، چاقو و مانند آن اگر به منظور ایجاد تهدید و یا ضرب و شتم دیگران باشد جرم محسوب میگردد.

جرم قمه کشی در قانون جدید
در خصوص مجازات دعوا با قمه کشی لازم است به این مسئله اشاره داشته باشیم که استفاده از انواع سلاح سرد در خصوص یک اقدام خشونت آمیز به شمار میرود و قانون آن را مساوی با جرم قلمداد کرده است. به هر حال باید توجه داشته باشیم که استفاده از قمه و مانند آن در دعوا و نزاع باعث خطرات جسمی و روحی بسیار زیادی خواهد شد.
در ماده ۶۱۷ قانون مجازات اسلامی به صراحت اشاره شده است که بر اساس قانون جدید اگر فردی از قمه به منظور تهدید دیگران و رساندن آسیبهای روانی به آنها نیز استفاده کند، مرتکب جرم شده است.
همچنین باید اشاره داشته باشیم که در قوانین جدید مصوب شده است که حمل و نقل سلاحهای سرد به منظور ایجاد رعب و نزاع نیز جرم محسوب میشود؛ بنابراین هرگونه حمل یا استفاده از قمه به منظور ایجاد تهدید یا نزاع میتواند مجازاتهای سنگینی را به دنبال داشته باشد.
مجازات دعوا با قمه کشی در ملأ عام
باید در نظر داشته باشید که استفاده از سلاح سرد مانند قمه در ملأ عام میتواند تبعات قانونی بسیاری را برای فرد مرتکب به دنبال داشته باشد. این مسئله باعث میشود امنیت عمومی جامعه به خطر بیفتد. فرض کنید که نزاعی در اطراف مدرسهای رخ بدهد و افرادی در آن اقدام به قمهکشی نمایند، بدیهی است که کودکان با مشاهده چنین صحنههایی دچار تشویش و اضطراب بیش از حد شوند؛ در چنین شرایطی است که جرم قمه کشی در ملأ عام محقق میگردد و فرد میبایست مجازات سنگینی را متحمل شود.
همچنین ممکن است تعدادی از افراد در یک محله اقدام به قمهکشی نمایند و نظم عمومی محله را به طور کامل مختل کنند؛ در چنین شرایطی است که افراد محله آرامش روانی لازم برای عبور و مرور را نخواهند داشت. دقت داشته باشید که قاضی پرونده با در نظر گرفتن جزئیات دعاوی مطرح شده حکم قمه کشی در ملأ عام را صادر خواهد کرد.

حکم جرم قمه کشی چیست؟
همانطور که در خصوص مجازات قمه کشی اشاره کردیم استفاده از قمه برای اخاذی و تهدید و همچنین درگیری با دیگران جرم محسوب میشود و قانون مجازاتهای سنگینی را نیز برای آن در نظر گرفته است. در چنین شرایطی ممکن است که فرد بر اساس قانون مجازات اسلامی به مجازاتهای متفاوتی محکوم گردد.
با مطالعه متن کامل قانون مجازات اسلامی در ماده ۶۱۷ میتوانید به صورت خاص جرم قمه کشی را مورد بررسی قرار دهید و با مجازاتهایی که قانون برای آن تعیین کرده است آشنا شوید. مجازات قمه کشی در صورتی که از مصادیق محاربه نباشد، شامل ۶ ماه تا دو سال حبس و همچنین ۷۴ ضربه شلاق خواهد شد.
در صورتی که جرم صورت گرفته از مصادیق ماده ۲۷۹ قانون مجازات اسلامی باشد و فرد مرتکب محاربه گردد، مجازاتهایی از جنس اعدام، قطع دست راست و پای چپ، نفی بلد یا تبعید خواهد شد. قاضی پرونده این وظیفه را بر عهده دارد تا نوع جرم صورت گرفته را تشخیص داده و بر اساس آن حکم کند.
همچنین باید اشاره داشته باشیم که واردات یا عرضه و همچنین تولید انواع سلاح سرد از جمله قمه جرم محسوب میشود. در چنین شرایطی فرد به مجازات نقدی درجه ۶ محکوم خواهد شد. همچنین تمامی سلاحهای کشف شده باید معدوم و ضبط شوند. اگر با مشکلات کیفری دست به گریبان هستید، به شما توصیه میکنیم حتما از وکلای حرفهای کمک بگیرید.
مدارک لازم برای اثبات جرم قمه کشیدن
باید به این مسئله توجه داشته باشید که برای اثبات جرم قمه کشی و تعیین مجازات قمه کشی لازم است که مدارکی را به دادگاه ارائه دهید. در ادامه به برخی از مدارکی اشاره خواهیم کرد که شما میتوانید برای اثبات جرم قمه کشی به آنها متوسل شوید؛ این مدارک و مستندات عبارتند از:
- شهادت شهود: در واقع شاهدان عینی قمه کشی میتوانند به عنوان شهادت هر آن چیزی را که مشاهده کرده و شنیدهاند را در دادگاه ارائه نمایند و فرد میتواند برای اثبات قمه کشی از شهادت شهود استفاده کند.
- گزارش نیروی انتظامی: اگر قمه کشی صورت گرفته و این مسئله را به پلیس اطلاع دادهاید، میتوانید گزارش نیروی انتظامی را به عنوان یکی از اسناد بسیار مهم به شکواییه پیوست نمایید.
- مدارک تصویری و فیلم از محل وقوع جرم: به این مسئله توجه داشته باشید که تصاویر و فیلمها به تنهایی نمیتوانند دلیلی بر اثبات وقوع جرم باشند، اما میتوانید از آنها به عنوان اماره قانونی استفاده کرده تا قاضی پرونده در نهایت به این نتیجه برسد که حق با شما است.
- گزارش پزشکی قانونی: اگر در اثر قمه کشی جراحتی به شما وارد شده است، در چنین شرایطی گزارش پزشکی قانونی میتواند یک مدرک و سند بسیار مهم برای اثبات وقوع جرم باشد.
- سایر مدارک و مستندات: شرایط مربوط به هر پروندهای مختص به خود آن است و هر فردی میتواند بسته به نوع پروندهای که در اختیار دارد مدارکی را تهیه نموده و به دادگاه ارائه کند. از جمله مهمترین این مدارک میتوانیم به اثر انگشت و اثبات خونریزی اشاره نماییم.

مجازات جرم قمه زنی چیست؟
طبق قانون مجازات اسلامی اشاره شده است که قمه زنی و آسیب رساندن به خود نیز جرم محسوب میشود. در چنین شرایطی فرد با استفاده از قمه به سر خود میزند و این مسئله میتواند باعث اخلال در نظم عمومی جامعه شود و از نظر قانون جرم محسوب شده و مجازاتهایی نیز برای آن تعیین گردیده است.
به هر حال اگر شخصی با قمه زنی باعث اخلال در نظم عمومی شود، به حبس از سه ماه تا یک سال محکوم خواهد شد. برای کسب اطلاعات تکمیلی در این خصوص میتوانید از وکلای مربوطه مشاوره حقوقی دریافت کرده و وکالت در پروندههای خود را به آنها بسپارید.
کلام آخر
بسیار متشکریم که وب سایت برترین وکیل را برای مطالعه مطالب حقوقی خود انتخاب کردید و از این طریق توانستید پاسخ برخی از سوالات خود در این زمینه را بگیرید. در این مطلب توضیحات کاملی در خصوص مجازات قمه کشی ارائه کردیم و اشاره نمودیم که این موضوع در قانون مجازات اسلامی جرم تلقی شده است. به هر حال اگر طالب این موضوع هستید تا اطلاعات کاملتری را به دست آورید، میتوانید سوالات خود را در قسمت دیدگاه مطرح کنید.