نکات حقوقی

مجازات فحاشی به زن ⚖️ | بررسی کامل طبق قانون 1404 ⚡️

قانون اهمیت بسیار زیادی برای حقوق زنان قائل شده است، اما متاسفانه در بسیاری از موارد شاهد این هستیم که افراد در مواجهه با بانوان از الفاظ رکیک استفاده کرده و در اصطلاح به آنها فحاشی می‌کنند. بسیاری از افراد نمی‌دانند که فحاشی در قانون مجازات اسلامی جرم انگاری شده است و مجازات فحاشی به زن بسیار سنگین می‌باشد. قانون به کرامت و شخصیت زن اهمیت بسیار زیادی داده است و در صورت لکه‌دار شدن آن برخوردهای قانونی سختی با این موضوع صورت خواهد گرفت. در این مقاله از سایت برترین وکیل سعی می‌کنیم این موضوع را به طور کامل مورد بررسی قرار دهیم. همراه ما باشید.

برای مشاوره حقوقی با بهترین وکیل کیفری تهران کلیک کنید!

مجازات فحاشی به زن چیست؟

به این مسئله توجه داشته باشید مجازات فحاشی به زن اگر فحاشی از نوع ساده باشد جزای نقدی آن از درجه ۶ خواهد بود. بر اساس قانون مجازات اسلامی در چنین شرایطی فرد به ۲۰ تا ۸۰ میلیون ریال جزای نقدی برای توهین ساده محکوم خواهد شد. البته باید به این مسئله اشاره داشته باشیم که چنین مجازات‌هایی تنها مربوط به توهین ساده می‌باشند و در فحاشی‌هایی که از الفاظ رکیک مانند نسبت دادن زنا استفاده شود مجازات سنگین‌تر خواهد بود. 

از سوی دیگر ممکن است فحاشی صورت گرفته به بانوان از نوع قذف باشد؛ یعنی در چنین شرایطی فرد دیگری را متهم به زنا و لواط می‌کند؛ در این صورت است که مجازات تعیین شده برای فرد برابر با ۸۰ ضربه شلاق می‌باشد. فرد لازم است در هنگام اقدام برای چنین فحاشی مسلمان و عاقل و بالغ باشد، اما فحاشی به زن در خصوص توهین ساده برابر با همان چیزی است که در قسمت بالا توضیح دادیم.

مجازات فحاشی به زن

مجازات فحاشی پیامکی به همسر چیست؟

در خصوص مجازات فحاشی پیامکی به همسر لازم است به این مسئله اشاره داشته باشیم که تفاوتی ندارد که به چه وسیله‌ای توهین صورت می‌پذیرد و یا اینکه توهین صورت گرفته به چه شخصی واقع شده است. ممکن است فرد به صورت کاملا حضوری به دیگری فحش دهد یا اینکه فحاشی صورت گرفته از طریق پیامک یا ایمیل یا هر نوع وسیله دیگری باشد. 

بنابراین اگر فرد با ارسال پیامک به دیگری فحاشی و توهین کرده باشد، می‌توان با ارائه پیامک مورد نظر به قاضی پرونده جهت محکومیت او اقدامات لازم را به انجام رساند. البته در این راه بهتر است که افراد از وکلای حرفه‌ای و متخصص به مسائل کیفری مشاوره دریافت نمایند.

جرم فحاشی به زن چیست؟

پیش از اینکه درخصوص مجازات فحاشی به زن توضیحاتی را ارائه دهیم، لازم است به این مسئله اشاره داشته باشیم که جرم فحاشی در اصطلاحات قانونی به معنای استعمال الفاظ رکیک و انجام اعمال به دور از شخصیت دیگران است، اما اگر فردی به دیگران تهمت لواط یا زنا دهد و از الفاظی استفاده کند که این اعمال در آنها استفاده شود مرتکب جرم قذف شده است که مجازات‌های مربوط به آن بسیار سنگین‌تر می‌باشد. 

نکته‌ای که لازم است درخصوص فحاشی به آن اشاره داشته باشیم، این است که اهمیتی ندارد الفاظ رکیک از طریق زبان جاری شده باشد و یا اینکه افراد از طریق پیامک و یا ارسال تصویر آن را به دیگری منتقل کرده و قصد توهین به وی را داشته باشد. به هر حال برای پیگیری دعاوی مربوط به فحاشی به زنان لازم است از وکلای حرفه‌ای و مجرب کمک دریافت کنید. 

مجازات فحاشی و تهدید درب منزل چیست؟

برای تحقق مجازات فحاشی و تهدید درب منزل به ارکان و اجزای خاصی نیاز است که در ادامه به برخی از مهم‌ترین آن‌ها اشاره خواهیم کرد. در صورتی که این ارکان محقق شوند، در واقع جرم فحاشی به بانوان نیز محقق می‌شود و اینجاست که فرد می‌تواند از طریق محاکم قضایی پیگیر حقوق قانونی خود بوده و برای فرد مجرم مجازات‌هایی را در نظر بگیرد.

هرگونه رفتار خلاف ادبی که از سوی فرد متهم صورت گیرد، برای اثبات وقوع این جرم کفایت نمی‌کند و لازم است که فرد با حضور در درب منزل شما از الفاظ رکیک و موهن استفاده کرده باشد.

برای اینکه بتوان این جرم را در دادگاه به اثبات رساند و ارکان مختلف آن را مورد بررسی و تحقق قرار داد، فرد باید یک شخص یا یک گروه مشخص را مخاطب قرار دهد. تصور کنید که فردی با حضور در درب منزل شما بیان می‌کند که تمامی اهالی کوچه بدبخت و بیچاره هستند، در چنین شرایطی چون مخاطب خاصی وجود ندارد فرد مرتکب جرم فحاشی نشده است. 

باید به این مسئله توجه داشته باشید که اگر فردی به اموات و مردگان توهین و فحاشی کرده باشد، در اصطلاح چنین عملی جزو فحاشی به شمار نمی‌رود و از نظر قانونی قابل پیگیری نیست. البته ممکن است در شرایطی فرد با توهین کردن به مردگان قصد فحاشی به بازماندگان را داشته باشد که در این صورت جرم فحاشی محقق خواهد شد.

مجازات فحاشی به زن

انواع جرم فحاشی به زن 

جرم فحاشی و تهدید صرفا با استفاده کردن از الفاظ رکیک محقق نمی‌شود؛ بلکه فرد باید در این مسیر از رفتارهای موهن و توهین آمیز نیز استفاده کرده باشد. نکته قابل ذکر این است که در جرم فحاشی نیاز به حصول نتیجه نیست. برای مثال فرض کنید فردی که به او توهین شده است از این اعمال و شنیدن الفاظ رکیک ناراحت نشود، با این حال جرم فحاشی محقق شده است. 

می‌توانیم به این نتیجه برسیم که مجازات فحاشی به زن تا حد زیادی به این موضوع بستگی دارد که فحاشی صورت گرفته به صورت عملی باشد یا لفظی. اعمال و الفاظی که از سوی فرد مورد استفاده قرار می‌گیرد باید توهین آمیز باشد؛ در غیر این صورت نمی‌توانیم آن را جزو زمره و انواع جرایم مربوط به فحاشی به شمار آوریم. 

فرض کنید فردی کلامی خلاف ادب را به کار می‌برد یا اینکه رفتار او غیر مودبانه است، در این صورت نمی‌توانیم او را به جرم فحاشی محکوم کنیم. نوعی دیگر از توهین وجود دارد که در اصطلاحات حقوقی و عرفی آن را هجو می‌نامند؛ در این روش فردی با کمک گرفتن از متن سعی می‌کند تا دیگران را مورد حمله و فحاشی قرار دهد. 

هجو زمانی صورت می‌پذیرد که فردی به دیگری دشنام داده و یا با استفاده از متن از وی بدگویی کند. بر اساس ماده ۷۰۰ قانون تعزیرات اگر شخصی به صورت شفایی یا کتبی از طریق نظم یا نثر به دیگران فحاشی کند به یک تا ۶ ماه حبس محکوم خواهد شد و مقدار دقیق حبسی که فرد دریافت می‌کند تا حد زیادی به نظر مستقیم قاضی رسیدگی کننده به پرونده بستگی خواهد داشت. 

قذف در قانون به چه معنا است؟

قذف را در واقع می‌توانیم نوعی افترا به شمار آوریم که در آن فردی به دیگری نسبت لواط یا زنا می‌دهد. در خصوص مجازات فحاشی به زن لازم است به این مسئله اشاره داشته باشیم اگر فرد در مواجهه با بانوان از الفاظ این چنینی استفاده کرده و نتواند آن را در دادگاه به اثبات برساند، مرتکب جرم افترا شده است و مجازات‌های سنگینی برای وی در دادگاه تعیین خواهد شد. 

قذف دارای مجازات ۸۰ ضربه شلاق است و اگر فردی از این الفاظ در مواجهه با افراد دیگر جامعه استفاده کند، می‌بایست چنین مجازاتی را تحمل نماید. نکته قابل ذکر این است که این جرم جزو جرایم قابل گذشت به شمار می‌رود؛ یعنی اگر فرد از شکایت خود بگذرد تعقیب قضایی نیز به پایان خواهد رسید. از سوی دیگر باید اشاره کنیم که این نوع از جرم فحاشی تنها با شکایت شاکی قابل پیگیری می‌باشد.

مجازات فحاشی به زن

توهین و افترا در قانون مجازات جدید 

درخصوص توهین و افترا در قانون مجازات جدید لازم است به این مسئله اشاره داشته باشیم که در واقع فحاشی به معنای به کار بردن الفاظ توهین آمیز است، اما در جرم قذف فرد به دیگری الفاظ زنا و مانند آن را نسبت می‌دهد و مرتکب جرم افترا می‌شود. قذف در واقع نوعی خاص از جرم فحاشی به شمار می‌رود که دارای مجازات‌های سنگینی در مقایسه با فحاشی می‌باشد.

توهین جرمی تعزیری به شمار می‌رود، اما اگر فرد از الفاظی مانند زنا استفاده نماید این جرم حدی به شمار می‌رود و مجازات آن نیز حدی می‌باشد. توهین را تنها می‌توانیم در خصوص افراد زنده به شمار ببریم. ولی نکته‌ای که لازم است درخصوص جرم قذف بدانیم، این است که این جرم در خصوص مردگان و اموات نیز قابل پیگیری می‌باشد و اگر فردی به اموات دیگران این جرم را نسبت دهد از نظر قانونی قابلیت پیگیری دارد. 

شکایت از توهین و فحاشی به زن 

سوال مهم این است که اگر فردی مورد فحاشی قرار گرفت، می‌بایست از نظر قانونی چه کاری را انجام دهد و برای تنظیم شکایت چه مراحلی را پشت سر بگذارد. در صورتی که قصد شکایت از فحاشی را دارید، می‌بایست با استفاده از مدارک و مستنداتی که در اختیار دارید به دفاتر خدمات الکترونیک قوه قضاییه مراجعه کرده و فرم‌های مربوط به شکایتنامه را به طور کامل تکمیل نمایید. 

در این مرحله پرونده از سوی دفاتر خدمات الکترونیک قوه قضاییه به دادسرا ارائه می‌شود تا در آنجا تحقیقات مقدماتی صورت پذیرد. در شرایطی که مشخص شود جرم صورت گرفته است پرونده با صدور کیفرخواست به دادگاه ارسال خواهد شد و در غیر این صورت اگر وقوع جرم به اثبات نرسد دادستان رسیدگی کننده به پرونده قرار منع تعقیب صادر خواهد کرد. 

دادگاه کیفری ۲ مرجع صالح برای رسیدگی به مجازات فحاشی به زن می‌باشد و قاضی پرونده موظف است با در نظر گرفتن ابعاد مختلف رای نهایی را نماید. به این مسئله توجه داشته باشید که برای تنظیم شکایتنامه و پیگیری قانونی شکایت خود بهتر است که از وکلای حرفه‌ای و مجرب کمک دریافت کرده و انجام امورات حقوقی را به طور کامل به آنها بسپارید. 

مجازات فحاشی به زن

روش‌های اثبات جرم فحاشی به زن 

به طور کلی برای جرایم کیفری روش‌های مختلفی مورد اشاره قرار گرفته که افراد می‌توانند با استفاده از آنها جرم مورد نظر را به اثبات برسانند. جرم فحاشی نیز از این قاعده جدا نیست و شما می‌توانید برای اثبات آن در محاکم قضایی به این روش‌ها متوسل شوید. 

برای مثال ممکن است خود فرد در دادگاه اقرار کند که به دیگری فحاشی کرده است یا اینکه چند نفر شاهد به دادگاه درخصوص جزئیات فحاشی و توهین صورت گرفته توضیحاتی ارائه دهند. اما باید بگوییم مهمترین روشی که می‌توان با استفاده از آن فحاشی به زن را اثبات نمود، علم قاضی است که می‌توانید با ارائه مدارک و مستندات کافی در این جهت گام بلندی را بردارید. 

برای مثال اگر پیامک یا ایمیلی از فرد دیگری دارید که به شما توهین کرده و یا اینکه تهدیدی از سوی او برای شما به وجود آمده است، می‌توانید آن را به عنوان مدارک و مستندات به قاضی پرونده ارائه دهید؛ در چنین شرایطی است که قاضی پرونده با بررسی شواهد و مستندات ارائه شده و با در نظر گرفتن علم خود حکم نهایی را صادر خواهد کرد. 

کلام آخر 

همراهی شما مخاطبان عزیز با سایت برترین وکیل باعث دلگرمی کادر مجرب و متخصص ما خواهد شد و امیدواریم شما نیز با مطالعه این مطلب توانسته باشید پاسخ بسیاری از سوالات خود را درخصوص مجازات فحاشی به زن به دست آورید. در این مطلب تلاش کردیم تا نکات مهمی را درباره نحوه شکایت و پیگیری پرونده‌های مربوط به فحاشی به شما ارائه دهیم. در صورتی که سوالی درخصوص متن بالا دارید، می‌توانید آن را در قسمت دیدگاه با سایر مخاطبان به اشتراک بگذارید.

لطفا به این مقاله امتیاز دهید.

فردین ساریخانی

نویسنده و ویراستار متون ادبی، حقوقی/روزنامه نگار/عاشق کتاب، هنر، سفر و فیلم کلاسیک

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا