سلاح سرد 🔪 | مجازات حمل سلاح سرد در قانون سال 1404 ⚖️

حمل سلاح سرد و استفاده از آن میتواند تبعات قانونی بسیار زیادی را برای افراد و مجرمین به دنبال داشته باشد. انواع سلاح سرد میتواند شامل چاقو، قمه، زنجیر، انواع افشانههای اشکاور، خواب آور و غیره باشد. در این مقاله از سایت برترین وکیل، سعی میکنیم تا اطلاعات حقوقی شما را در این زمینه به میزان قابل توجهی افزایش دهیم تا در صورت نیاز بتوانید پاسخ تمامی سوالات خود را در این زمینه دریافت کنید. همراه ما باشید.
برای مشاوره حقوقی با بهترین وکیل کیفری تهران کلیک کنید!
سلاح سرد چیست؟
به طور کلی در پاسخ به این سوال که سلاح سرد چیست؟ میبایست به این مسئله اشاره داشته باشیم که سلاحهایی که از نیروی مکانیکی، حرارتی و شیمیایی استفاده نکنند جزو این دسته از سلاحها به شمار میروند. در واقع این نوع از سلاحها برای عملکرد خود به هیچ گونه نیروی خارجی نیازمند نیستند و خود آنها میتوانند جراحتهای بسیاری را به افراد در سطح جامعه وارد نمایند.
به طور کلی باید اشاره داشته باشیم که در این نوع از سلاحها از وسایلی استفاده شده است که کاربرد آنها نفوذ کردن، بریدن، ضربه زدن و … میباشد. در واقع در نزاعهای مختلف افراد سعی میکنند تا از این نوع سلاحها استفاده کرده و به حریف خود ضرباتی را وارد کرده و موجبات جراحت را فراهم آورند.
اگر بخواهیم مثالی برای این نوع سلاحها ارائه دهیم، میتوانیم به چاقو، قمه، نیمچه، چوب، سنگ، شمشیر و وسایل دیگر اشاره داشته باشیم. به طور کلی هرگونه سلاحی که از آن برای وارد آوردن جراحت بر حریف استفاده شود یا هرگونه وسیلهای که به صورت خلاقانه ساخته شود را میتوانیم جزو سلاحهای سرد به شمار آوریم.

حکم استفاده از سلاح سرد چیست؟
قانون، قاچاق اسلحه و حمل سلاحهای گرم و سرد را به دقت مورد بررسی قرار داده و مجازاتهای سنگینی را نیز برای آنها تعیین نموده است. در نظر داشته باشید که اگر فردی سلاح سرد را بدون مجوزهای قانونی حمل نماید، بر اساس قوانین و مقررات مصوب در کشور، این کار جرم محسوب شده و مجازاتهای درخور با بندهای مختلف این قانون برای وی تعیین خواهد شد.
برای اینکه به این سوال پاسخ دهیم که حکم استفاده از سلاح سرد چیست؟ لازم است مواد ۴ و ۶ قانون مجازات قاچاق و حمل سلاح را مورد بررسی قرار دهیم. دقت داشته باشید که در ادامه این مطلب به طور کامل به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت، اما لازم است در این قسمت به شما تاکید نماییم که تمامی مشکلات حقوقی خود در این زمینه را میتوانید با وکلای حرفهای در میان گذاشته و از آنها مشاوره حقوقی دریافت نمایید.
مجازات قاچاق اسلحه چیست؟
بر اساس ماده ۴ از قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و حمل غیر مجاز سلاح، استفاده از سلاح سرد و حمل نمودن آن جرم انگاری شده و مجازاتهای سنگینی برای فرد مجرم در نظر گرفته شده است. در صورت وقوع چنین جرایمی مجازاتهای سنگینی برای فرد در نظر گرفته شده و او میبایست در دادگاه پیگیر حقوق قانونی خود به کمک وکیل باشد.
بر اساس این قانون میتوانیم به این نکته اشاره داشته باشیم که اگر فردی سلاح سرد را حمل نموده و یا اینکه از آن استفاده کند، این امر به منزله جرم محسوب شده و مجازاتهایی بر اساس قانون برای وی در نظر گرفته خواهد شد. حال که فهمیدیم سلاح سرد شامل چیست؟ لازم است به این نکته اشاره داشته باشیم که حمل و نقل سلاح و همچنین قاچاق و استفاده از آن جرم محسوب خواهد شد.

مجازات تهدید با استفاده از سلاح سرد چیست؟
گاهی فرد از سلاحهای سرد برای ترساندن و ایجاد رعب و وحشت در سطح جامعه استفاده میکند؛ در چنین شرایطی با این سوال روبرو میشویم که مجازات استفاده از چنین سلاحهایی چیست؟ در واقع باید اشاره داشته باشیم که استفاده نمودن از این نوع سلاحها باعث ایجاد حرارت یا اشعه یا سر و صدا نخواهد شد.
در واقع ممکن است سلاح سرد استفاده شده شامل چاقو یا قمه یا هر نوع سلاح دیگری باشد که باعث ایجاد حرارت یا صدای مخرب نخواهند شد. اگر فردی از سلاحهای سرد مانند شمشیر و قمه برای ترساندن افراد در سطح جامعه استفاده کند، قانون برای وی مجازاتهایی در نظر خواهد گرفت که بسیار سنگین هستند؛ چرا که این مسئله باعث قانون شکنی و مختل شدن نظم عمومی جامعه میگردد.
قاضی پرونده پس از استفاده از این نوع سلاحها توسط مجرم سعی میکند تا محاربه بودن یا محاربه نبودن اقدام صورت گرفته را مورد بررسی قرار دهد. در صورتی که استفاده نمودن از سلاح منجر به صدور رای محاربه نشود، در چنین شرایطی ۶ ماه تا دو سال حبس برای فرد مجرم در نظر گرفته خواهد شد؛ همچنین وی باید ۷۴ ضربه شلاق را نیز تحمل کند.
اما در شرایطی ممکن است استفاده از سلاح گرم یا سرد به منزله محاربه در نظر گرفته شود که در چنین شرایطی قاضی پرونده مجازاتهای متناسب با آن را تعیین خواهد کرد. دقت داشته باشید که در قانون یکی از شرایط محقق شدن جرم محاربه استفاده از سلاح سرد است.
جهت آشنایی با مجازات قمه کشی کلیک کنید!
مجازات حمل سلاح سرد چیست؟
اشاره داشتیم که ماده ۶ از قانون جدید حمل سلاح سرد مجازاتهایی را برای حمل نمودن این نوع از سلاحها مشخص کرده است. طبق این قانون اگر فردی انواع سلاح سرد را حمل نموده و آنها را جابجا کند و یا اینکه آنها را با خود به همراه داشته باشد به حبس و مجازاتهای سنگینتر از آن و همچنین جزای نقدی محکوم خواهد شد.
در چنین شرایطی فرد به ۹۱ تا ۱۸۰ روز حبس تعزیری و همچنین جزای نقدی بین ۱۰ تا ۲۰ میلیون ریال محکوم خواهد شد. مجازات اعلام شده تنها مربوط به یک قبضه سلاح سرد است و اگر فرد سلاحهای بیشتری را حمل نماید به طبع میزان مجازاتهایی که برای وی در محاکم قضایی مشخص خواهد شد بسیار بالاتر خواهد رفت.
بنابراین باید به این مسئله دقت داشته باشید که حمل انواع سلاح بدون مجوزهای قانونی میتواند منجر به حبس و جزای نقدی شود. تعداد سلاحهایی که مجرم حمل کرده و همچنین نوع سلاحهایی که مورد استفاده قرار داده است در تعیین میزان مجازات برای وی اثر بسیار زیادی خواهد داشت و جزو عواملی است که قاضی پرونده به آن توجه خواهد کرد.

منظور از دفاع مشروع چیست؟
در نظر داشته باشید که در ماده ۱۵۶ از قانون مجازات اسلامی به این مسئله اشاره شده است که اگر فردی برای حفظ جان، مال و آبروی خود از سلاح سرد به گونهای استفاده کند که در حالت عادی جرم قلمداد شود، در شرایطی ممکن است دفاع مشروع تشخیص داده شده و حکم دادگاه در خصوص آن با تغییرات بسیار زیادی روبرو گردد.
- فرض کنید فرد برای جلوگیری از تجاوز یا خطر از سلاح مورد نظر استفاده کرده است، البته به شرطی که ماموران انتظامی و دولتی در دسترس نبوده و نتوانند حفظ جان فرد را تضمین نمایند؛ چنین اقدامی به طور کامل دفاع مشروع در نظر گرفته میشود.
- اگر در اثر تعرض و تجاوز شخص مورد نظر، احتمال وارد شدن آسیب و خسارتهای جسمی وجود داشته باشد و فرد در چنین شرایطی از سلاح استفاده کند دفاع وی مشروع در نظر گرفته میشود.
- یکی دیگر از مصادیق و شرایطی که باید برای دفاع مشروع برشماریم، این است که فرد ضارب حملات خود را آغاز کرده در حالی که فرد دفاع کننده از خود دفاع را شروع نکرده باشد؛ در چنین شرایطی است که قانون چنین اعمالی را دفاع مشروع میداند؛ چرا که در این صورت فرد از جان و مال و آبروی خود به طور کامل دفاع میکند.
- به طور کلی باید اشاره داشته باشیم که دفاع مشروع نوعی حق برای افراد در سطح جامعه به شمار میرود تا به این شکل بتوانند از جان، مال و آبروی خود در مقابل مجرمین دفاع نمایند. در واقع فرد میکوشد تا با دفاع مشروع تهدیدات وارد شده را به طور کامل پس زده و از خود دفاع به عمل آورد.
استفاده از سلاح سرد در نزاع و دعوا
در صورتی که استفاده از سلاح سرد به منزله محاربه نباشد برای فرد مجرم ۶ ماه تا دو سال حبس در نظر گرفته خواهد شد؛ همچنین وی به ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد گردید. در صورتی که فرد از سلاح برای ایجاد وحشت و ناامنی در سطح جامعه استفاده کند، این اقدام وی به منزله جرم محاربه بوده و ممکن است مجازاتهایی در حد اعدام به دنبال داشته باشد.
همچنین در شرایطی ممکن است که قاضی پرونده حکم قطع دست راست و پای چپ دهد. با در نظر گرفتن شرایطی که پرونده در اختیار دارد قاضی پرونده میتواند حکم به تبعید فرد نیز دهد. در این شرایط قاضی پرونده است که میبایست مشخصات و همچنین کیفیت به کار بردن از آن را تشخیص داده و بر این اساس حکم نهایی خود را صادر نماید.
در شرایطی ممکن است برخی از وسایل به کار برده شده در دعوا و نزاع جزو سلاح سرد در نظر گرفته نشود، اما به این منظور که فرد از آنها برای آسیب رساندن به طرف مقابل استفاده کرده است، میتوان آنها را جزو همین دسته به شما را آورد. اگر با مشکلات جدی در زمینه حمل و قاچاق سلاح روبرو شدهاید، لازم است از وکلای حرفهای مشاوره حقوقی دریافت کنید.

انواع سلاح سرد در قانون چیست؟
در قسمتهای قبل در خصوص انواع سلاح سرد در قانون توضیحات جامعی را ارائه دادیم و اشاره کردیم که هر نوع سلاحی که ایجاد صدا و حرارت و اشعه نکند را میتوانیم جزو این دسته در نظر بگیریم. به عنوان مثال نیز بیان کردیم که وسایلی مانند چاقو، قمه، نیمچه، شمشیر، افشانههای اشکاور و مانند این را میتوانیم جزو دسته سلاحهای سرد به شمار آوریم.
در واقع قاضی برای صدور حکم ملزم است تا اندازه و نوع و همچنین تعداد سلاحها را به طور دقیق مشخص کند. همچنین لازم است در دادگاه دلایل استفاده از سلاح به طور دقیق مشخص شود؛ چرا که در شرایطی ممکن است فرد برای دفاع مشروع از خود دست به سلاح برده و جراحاتی را به طرف مقابل وارد کرده باشد. باید این مسئله به طور دقیق مورد ارزیابی توسط قاضی قرار گیرد.
به این مسئله توجه داشته باشید که علاوه بر انواع سلاح، موارد دیگری ممکن است رای قاضی پرونده را مورد تغییر قرار دهد؛ برای مثال میزان آسیب وارد شده به شخص میبایست به طور دقیق در پزشکی قانونی معین گردد تا بر این اساس قاضی پرونده حکم عادلانهای را در این خصوص صادر نماید.
دقت داشته باشید که برای اثبات استفاده از سلاح سرد میتوان از شهادت شهود و عکسها و همچنین گزارشات پزشکی استفاده کرد. در بسیاری از موارد نیز آثار به جا مانده از جراحت این مسئله را اثبات میکند که فرد از سلاحهای سرد استفاده کرده و سوء نیتی در انجام این کار داشته است که باید این مسئله در دادگاه بررسی شود.
کلام آخر
از همراهی شما مخاطبان گرامی با وب سایت حقوقی برترین وکیل نهایت تشکر و قدردانی را میکنیم و امیدواریم که در تمامی مراحل زندگی خود بتوانید مشکلات حقوقی را در کمترین زمان ممکن حل و فصل نمایید. در این مطلب تلاش خود را به کار گرفتیم تا درخصوص سلاح سرد و مشکلات قانونی حمل و استفاده از آن توضیحات جامعی را در اختیار شما قرار دهیم. حال اگر سوالی برای شما در خصوص مطلب بالا پیش آمده است، میتوانید آن را در قسمت دیدگاه برای ما به اشتراک بگذارید.