بررسی کامل طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی ⚖️【سال1403】
یکی از دلایل شایع طلاق که بسیاری از زوجین از بیان آن شرم دارند، طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی است. باید دقت داشته باشیم که رابطه جنسی بخش مهمی از زندگی مشترک را تشکیل می دهد و در صورت مختل ماندن این بخش از زندگی مشترک، چه بسا زندگی به سمت طلاق و جدایی سوق پیدا کند. بسته به اینکه ناتوانی جنسی از سوی مرد باشد یا زن، قانون شرایط مختلفی را برای طلاق و فسخ نکاح ذکر کرده است. تنها با کسب آگاهی در این زمینه است که می توانید اقدامات مثبتی برای دستیابی به منافع و حقوق قانونی خود بردارید. در این مقاله به طور کامل به بررسی این نوع از طلاق خواهیم پرداخت و به تمامی پرسش های شما در این زمینه پاسخ خواهیم داد. در مجله حقوقی برترین وکیل با ما همراه باشید.
طلاق به دلیل ناتوانی جنسی زن
باید دقت داشته باشیم که قانون مدنی با استفاده از آن چیزی که از شرع به دست آمده است، حق طلاق را به مرد داده است. در مقابل زن نیز می تواند حق برخورداری از مهریه و سایر حقوق مالی را در اختیار داشته باشد. در واقع مرد به واسطه داشتن حق طلاق می تواند در هر شرایطی برای طلاق دادن زن اقدام نماید. البته لازم است در طلاق از طرف مرد، زوج تمامی حقوق مالی زوجه را به طور کامل پرداخت نماید. چرا که پرداخت مهریه، نفقه و اجرت المثل از جمله تعهدات مالی مرد به زن می باشد.
در خصوص طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی باید این نکته را ذکر نماییم که اگر زن نا بارور باشد و یا اینکه از نظر جنسی دارای نقص باشد و یا اینکه تمایلی به برقراری رابطه زناشویی با همسر خود نداشته باشد، مرد می تواند برای طلاق دادن او اقدام کند. البته مرد برای طلاق دادن زن به دلایل محکمه پسند نظیر عدم رابطه زناشویی از سوی زن ندارد و به هر دلیلی می تواند از همسر خود جدا شود. مشکل زمانی پدیدار می شود که مرد دارای مشکلات جنسی باشد و زن بخواهد درخواست طلاق را تنظیم نماید.
برای دسترسی آسان و اخذ مشاوره از بهترین وکیل طلاق در تهران کلیک کنید!
در صورتی که مرد به دلیل عدم تمایل زن برای برقراری رابطه زناشویی تصمیم به طلاق همسر خود گرفته باشد، لازم است حقوق مالی او در خصوص مهریه را در اختیار زوجه قرار دهد. چرا که در تمامی شرایط مرد ملزم به پرداخت مهریه می باشد. حق طلاق در قوانین و شرع با مرد است. اما این بدان معنا نیست که زن نمی تواند برای طلاق اقدام کند. در صورتی که مرد از نظر جنسی ناتوان باشد، زن می تواند با ارائه دلایل محکمه پسند در دادگاه عسر و حرج خود را اثبات نموده و سپس حق طلاق را دریافت نماید.
طلاق به دلیل ناتوانی جنسی مرد
در قوانین مدنی کشور ما، طلاق از سوی زن به طور معمول مورد قبول قرار نمی گیرد و تنها در شرایط استثنایی مورد پذیرش قرار خواهد گرفت. قانون گذار، حق طلاق را به عنوان یک اختیار یک طرفه، به مردان اختصاص داده و اگر مرد تصمیم به طلاق داشته باشد، می داند بدون هیچ گونه دلایل محکمه پسندی برای جدایی از همسر خود اقدام نماید. البته لازم است در ابتدا مرد تمامی حقوق مالی زن را به او پرداخت نماید. در غیر این صورت به او اجازه طلاق داده نخواهد شد.
به علاوه، در موارد استثنایی که قانون گذار مجوز امکان درخواست حکم طلاق از سوی زن را صادر کرده است، این شرایط در نظر گرفته می شود که زن به دلیل مشکلاتی مانند عسر و حرج، نتواند به زندگی مشترک با همسرش ادامه دهد. در این موارد، یکی از عواملی که به عنوان عسر و حرج مطرح میشود، ناتوانی جنسی مرد است. این ناتوانی ممکن است شامل مواردی مانند توانایی جنسی ناکامل، عدم توانایی در عملیات جنسی، قطعی یا اختلال در عملکرد انزالی، عدم انگیزه جنسی، یا هر مشکل دیگری باشد که توان ایجاد و حفظ رابطه جنسی را مختل کند.
عنن به معنای ناتوانی فرد از منظر جنسی است، به این معنا که مرد دارای مشکلاتی است که باعث می شود نتواند رابطه جنسی را به طور عادی و رضایت بخش برقرار کند. همچنین، مصطلح خصا به معنای نداشتن بیضه یا اخته بودن می باشد. همچنین، زود انزالی به معنای رسیدن زودتر از معمول به انزال جنسی است. به طوری که بتواند باعث ایجاد مشکلات در برقراری رابطه جنسی و عدم تجربه لذت جنسی برای فرد و همسرش شود.
در پاسخ به سوال که آیا طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی از سوی مرد امکان پذیر است یا خیر، میتوان گفت که بله، در صورت وجود عنن، خصاء و سایر مصادیق ناتوانی جنسی، زن می تواند با اثبات این موارد از دادگاه تقاضای صدور حکم طلاق نماید. لازم به ذکر است که عنن، خصاء و مقطوع بودن آلت تناسلی که باعث ناتوانی جنسی می شوند، از مواردی هستند که به عنوان عیوب فسخ نکاح نیز مطرح می شوند. اما این موارد به عنوان عیوب فوری محسوب می شوند.
موارد ذکر شده در بالا به این معنی است که زن باید به محض اطلاع از این مشکلات، اقدام به درخواست صدور حکم فسخ نکاح کند و تعللی نداشته باشد. در صورتی که زن، با اطلاع از وجود عنن یا خصاء در همسر خود، به هر نحوی معاشقه کند یا مقاربت جنسی داشته باشد، حتی اگر یکبار باشد، ولی نسبت به فسخ نکاح اقدام نکند، حق فسخ او از بین می رود و باید با اثبات عسر و حرج به دلیل عنن، خصاء یا سایر موارد، اقدام به درخواست صدور حکم طلاق نماید.
شرایط طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی
همان طور که اشاره کردیم، یکی از مواردی که زنان می توانند از آن به عنوان دلیل برای اثبات عسر و حرج و دریافت حق طلاق استفاده کنند، ناتوانی جنسی مرد می باشد. این موضوع به این معنا است که زن به علت وجود عنن، خصاء یا سایر مصادیق ناتوانی جنسی در مرد، به عسر و حرج می افتد و از این رو می تواند از دادگاه تقاضای صدور حکم طلاق عسر و حرج خود را داشته باشد.
با توجه به اینکه طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی، به وجود شرایط خاصی نیاز دارد، در این قسمت از مقاله، قصد داریم به بررسی شرایط مرتبط با طلاق به دلیل عنن، خصاء، زود انزالی و دیگر مصادیق ناتوانی جنسی بپردازیم. این شرایط عبارت اند از:
- یکی از مهمترین شرایط طلاق به دلیل نداشتن رابطه جنسی در اثر ناتوانی مرد، لزوم اثبات مصادق ناتوانی جنسی از سوی زن است. برای این منظور، زن می تواند از دادگاه درخواست ارجاع مرد به پزشکی قانونی را داشته باشد تا توسط پزشکان متخصص این موضوع بررسی شود و به تایید برسد.
- شرط دوم مربوط به طلاق به دلیل عنن، خصاء یا سایر مصادیق ناتوانی جنسی، پرداخت هزینه های طلاق و داشتن مدارک لازم برای ثبت دادخواست صدور حکم طلاق به دلیل ناتوانی جنسی مرد می باشد.
در صورتی که زن بتواند در دادگاه ناتوانی جنسی مرد را به اثبات برساند، می تواند برای جدایی حق طلاق دریافت نماید. در واقع ابتدا لازم است عسر و حرج زن به دلیل نداشتن رابطه جنسی به اثبات برساند. اما باید دقت داشته باشیم که این موضوع همواره با پیچیدگی هایی همراه است. بنابراین در صورتی که با این مشکل در زندگی مشترک خود رو به رو هستید، لازم است پیش از هر گونه اقدام با یک وکیل با تجربه و متخصص در این زمینه مشورت کرده و از او کسب تکلیف نمایید.
مراحل طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی
در صورتی که مرد از نظر جنسی ناتوان به شمار آید و تمایل به طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی داشته باشید، لازم است مراحلی را طی نمایید. در ابتدا باید اشاره داشته باشیم که همواره طلاق از طرف زن با دشواری هایی همراه است و بهتر این می باشد که پیش از هر گونه اقدام با یک وکیل خبره و مجرب در این زمینه مشورت کرده و سپس اقدامات لازم را به انجام برسانید. چنانچه قصد طلاق به دلیل موارد ذکر شده را دارید باید مراحل زیر را پشت سر بگذارید:
- در ابتدا لازم است زوجه دادخواست طلاق به دلیل عدم توانایی جنسی مرد را تنظیم کرده و به محاکم قضایی ارائه دهد. دقت داشته باشید که تنظیم دادخواست مستلزم بهره مندی از دانش حقوقی و آشنایی با اصول نگارشی در این خصوص است. بنابراین بهتر است انجام این مرحله را به یک وکیل با تجربه بسپارید. همچنین می توانید از نمونه دادخواست های طلاق از طرف زن برای این کار نیز استفاده کنید.
- در این مرحله زن یا وکیل وی می بایست به دفاتر خدمات الکترونیکی قوه قضائیه مراجعه کرده و درخواست طلاق خود را به ثبت برساند و در سامانه ثنا حساب کاربری بسازد. از سوی دیگر می توان بدون مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیکی قوه قضائیه و با مراجعه به سایت این نهاد نیز درخواست خود را به ثبت رسانید.
- در این مرحله لازم است زوجه تمامی مدارک مورد نیاز برای ثبت درخواست طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی را تهیه نماید. این مدارک معمولا شامل عقدنامه و مدارک هویتی نظیر شناسنامه و کارت ملی می شود.
- لازم است زن یا وکیل قانونی وی در جلسات رسیدگی به دادخواست طلاق به دلیل نداشتن رابطه جنسی از سوی مرد شرکت نمایند.
- در صورتی که دادگاه با درخواست طلاق موافقت کند، لازم است زن به همراه شهود در دفاتر ثبت ازدواج و طلاق مراجعه کند. در این دفاتر صیغه طلاق جاری خواهد شد.
- لازم است به این نکته توجه داشته باشید در صورتی که دادگاه به صدور حکم طلاق برسد، زن مهلت 6 ماهه دارد تا با مدارک لازم، شناسنامه و دو نفر شاهد مرد، به دفاتر ثبت ازدواج و طلاق مراجعه کرده و اقدام به ثبت و جاری کردن صیغه طلاق نماید.
انواع مشکلات جنسی زن که باعث طلاق می شود
در بالا اشاره داشتیم که در صورت ناتوانی جنسی زن، مرد می تواند با در اختیار داشتن دلایل و مدارکی نکاح را فسخ کند. البته باید دقت داشته باشیم که علاوه بر فسخ نکاح، مرد می تواند در صورت ناتوانی جنسی زن برای طلاق او نیز اقدام نماید. در ماده 1123 قانون مدنی به صراحت در این باره سخن به میان آمده است. قانون به بررسی تمامی امراضی پرداخته که در صورت وجود داشتن آن ها در زن، مرد می تواند نکاح را فسخ نماید.
از میان بیماری های یاد شده در متن قانون تنها دو مورد از آن ها جزو دلایل ناتوانی جنسی زن به شمار می آید. در ادامه سعی داریم به بررسی عوامل ناتوانی جنسی زن می پردازیم:
- در صورتی که زن مبتلا به قرن باشد مرد می تواند نکاح را فسخ نماید. قرن استخوانی در رحم زن است که در صورت وجود آن در آلت تناسلی زن، امکان برقراری رابطه وجود نخواهد داشت.
- مشکل جنسی دیگری که در متن قانون ذکر شده است، افضاء می باشد. منظور از افضاء پاره شدن لایه بین مجاری ادراری و مجاری حیض در زن است.
باید دقت داشته باشید که مرد با مشاهده موارد بالا می تواند به دادگاه مراجعه کرده و درخواست فسخ نکاح بدهد. در این مرحله لازم است پزشکی قانونی ادعای مرد را به تایید برساند. در ادامه درباره مهریه زن در این نوع از طلاق اشاره خواهیم کرد. اما باید به این موضوع توجه داشته باشید که مرد تنها در صورتی می تواند برای فسخ نکاح اقدام کند که این مشکلات از قبل ازدواج با زن همراه بوده باشد و زن آن را مخفی کرده باشد. اگر این مشکلات جنسی بعد از ازدواج به وجود آید، امکان فسخ از بین خواهد رفت.
کسب اطلاعات بیشتر از: بهترین وکیل خانواده در تهران کلیک کنید!
انواع مشکلات جنسی مرد که باعث طلاق می شود
ماده 1122 قانون مدنی به صراحت اعلام می کند که زن در صورت مشاهده برخی از مشکلات جنسی در مرد می تواند برای فسخ نکاح اقدام نماید. در صورتی که مشکلات جنسی که در ادامه از آن ها نام خواهیم برد پیش از ازدواج،حین ازدواج و یا بعد از ازدواج در مرد ایجاد شود یا زن متوجه آن ها گردد، زوجه می تواند طلاق را فسخ نماید. اما در صورتی که زن پیش از ازدواج متوجه این مشکلات جنسی شده باشد و به مرد برای ادامه زندگی مشترک اعلام رضایت کرده باشد، امکان فسخ و طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی از میان خواهد رفت.
برخی از مهم ترین مشکلات جنسی که قانون به صراحت به آن ها اشاره داشته است و آن را از دلایل مهم برای فسخ نکاح می داند به شرح زیر است:
- در صورتی که مرد مبتلا به خصاء باشد زن می تواند نکاح را فسخ کند. خصاء در اصطلاح عامیانه به معنی اخته بودن مرد است و حکایت از نقص در اندام جنسی مرد دارد.
- در صورتی که عنن در مرد مشهود باشد نیز زن می تواند نکاح را فسخ کند. عنن در صورتی اتفاق می افتد که مرد نتواند با هیچ زنی رابطه داشته باشد.
- در صورت مقطوع بودن آلت جنسی نیز امکان فسخ نکاح برای زن در نظر گرفته می شود. منظور از مقطوع بودن آلت مرد، کوچک بودن اندام جنسی او می باشد. به نحوی که نتواند عمل جنسی را به انجام برساند.
تکلیف مهریه در طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی
مهریه یکی از مهم ترین تعهدات مالی مرد در زمان نکاح به شمار می آید. در طلاق به دلیل نداشتن رابطه جنسی چه جدایی به درخواست مرد باشد و چه زن برای آن پیش قدم شده باشد، مرد ملزم است مهریه زن را تمام و کمال پرداخت نماید. اما در صورتی که جدایی زوجین به دلیل نداشتن رابطه زناشویی از طریق فسخ نکاح باشد باید به این نکته توجه داشته باشیم که آیا فسخ نکاح به دلیل مشکلات جنسی پیش از برقراری رابطه زناشویی بین زن و مرد بوده است یا پس از آن!
در صورتی که فسخ نکاح پیش از برقراری رابطه جنسی بین مرد و زن اتفاق افتاده باشد، هیچ مهریه ای به زن تعلق نمی گیرد. البته تنها در یک مورد این حکم استثنا پیدا می کند. در صورتی که علت فسخ نکاح از سوی زن، وجود عنن در مرد باشد، زن می تواند با حکم دادگاه نیمی از مهریه خود را دریافت نماید. در صورتی که فسخ نکاح پس از برقراری رابطه جنسی بین مرد و زن اتفاق افتاده باشد،مرد ملزم است تمامی مهریه زن را تمام و کمال به او پرداخت نماید.
لزوم مراجعه به وکیل برای طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی
باید دقت داشته باشیم که انواع دعاوی طلاق با پیچیدگی هایی همراه است. هر گونه اقدام غلط که از نداشتن دانش حقوقی در این زمینه سرچشمه گرفته باشد، ممکن است خسارت هایی را برای فرد به دنبال داشته باشد. لازم است در انواع دعاوی طلاق به یک وکیل خبره و مجرب مراجعه کنید و از او مشاوره حقوقی دریافت کنید. به خدمت گرفتن وکیل به شما کمک خواهد کرد تا با پیچ و خم های مسیر آشنا شوید و به سادگی و با سرعت بیشتری بتوانید منافع خود را از طرف مقابل مطالبه نمایید.
طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی نیز از این قاعده جدا نیست. باید دقت داشته باشید که فسخ نکاح در این شرایط با پیچیدگی هایی همراه است. در واقع حساسیت های دعاوی مربوط به این نوع از طلاق باعث شده است تا افراد تمایل داشته باشند در این مسیر از یک وکیل کاردرست کمک گرفته و به کمک او موفقیت در دادگاه را تجربه نمایند. همچنین زن در صورت استفاده از یک وکیل خبره و کاربلد در این نوع از طلاق می تواند ضمن دستیابی به طلاق و فسخ، کلیه حقوق خود را نیز دریافت کند.
کلام آخر
از اینکه تا پایان مقاله ما را همراهی کردید از شما تشکر می کنیم. در بالا اشاره داشتیم که رابطه جنسی میان زوجین یکی از مهم ترین بخش هایی است که به تداوم زندگی مشترک کمک می کند. در ابتدا به شرایط و روال طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی به علت مشکل جنسی در زنان پرداختیم و سپس این موضوع را برای زمانی بررسی کردیم که مرد دارای مشکلات جنسی است. سپس به مراحل فسخ نکاح و طلاق در صورت وجود چنین مشکلاتی در زوجین اشاره داشتیم و در پایان مقاله نیز مشکلات جنسی معرفی شده در قانون را برای مردان و زنان ارزیابی نمودیم. اکنون از شما دعوت می کنیم که تجربیات و نظرات خود را در خصوص مطالب ذکر شده با سایر مخاطبان سایت برترین وکیل به اشتراک بگذارید.